måndag 20 februari 2012

Enköpings kommun anmäls för korruption

Vänsterpartiet anmäler Enköpings kommun och byggföretaget Andersson & Company för misstänkt korruptionsbrott.
I september donerade företaget en halv miljon kronor till ett kommunalt skolprojekt. Samtidigt pågick förhandlingar mellan kommunen och Andersson & Company om byggrätter för en central tomt i Enköping.
– Timingen är osedvanligt dålig. Det är fler än jag som har reagerat på att det uppfattas som ett krav på motprestation, säger Magnus Ahlkvist (V) till UNT.se

När kommuen nyligen gick ut med planer på att hyra in sina kulturverksamheter i byggföretagets lokaler i Hamnverken valde Magnus Ahlkvist att pröva ärendet. Han menar att kommunfullmäktige aldrig fått säga sitt i frågan.
– Jag tycker det är för mycket sammanblandningar mellan Andersson & Company och kommunens plånböcker, säger han till UNT.se.

/Text hämtad från UNT.se se länk nedan..

Om ni inte känner igen namnet, så kan jag påminna er om att det är samma företag som ville bygga på Silvervallen i Sala, där det saknades kommunala beslut som ledde till stor förvirring när Framtid Sala  och Salas Bästa kom till makten.

Efter massiv attack från oppositionen mot Salas Bästas företrädare, tillsatte kommunstyrelsen en utomstående utredning om förfarandet i Sala där revisionen kom fram till att det inte fanns några kommunala beslut som innebar ett bindande löfte om försäljning till Andersson och Company.


Läs hela artikeln på UNT.SE här >>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar