fredag 23 december 2011

God Jul och välkommen till ett nytt år!

Blev i veckan invald till ordinarie ledamot i Kommunstyrelsen, så nu gäller det att hålla tungan rätt i mun när rösterna ska läggas =) Skämt o sido så ska det bli riktigt intressant att se vad som händer under 2012. Vi har precis fått igenom en stor omorganisation från och med juli, så platserna som är besatta just nu kommer troligen att omförhandlas till i höst då hela politiker organisationen kommer att se väldigt annorlunda ut.

Vi har kommit en bit på väg, vi har påbörjat arbetet med medborgarkontor, klubbat igenom en ny organisation med snabbare beslutsvägar och mer medborgardialoger. Vi har även fått igång en rejäl debatt om kulturen, idrotten och skolan, byggt om idrottshallen, firat Salafestival, lagat Tärnabadet, öppnat ny förskola, förenklat hanteringen av hemtjänsten, lyssnat till Robert Wells ;)

De problem som vi funnit i skolan, kommer vi att arbeta hårdare för att lösa, det kommer att krävas resurser, samma sak med vård och omsorgen. Det är nog inget parti som inte vill få en så bra vård om våra äldre som möjligt eller en så bra skola utifrån de förutsättningar som staten hittar på. Vi får nu ta till alla hjärnceller hos både politiker, förvaltningar och personal, föräldrar, närstående, elever och börja samarbeta för att lösa de problem som dyker upp tillsammans.

Det som skiljer oss från de andra partierna, som jag ser det, är att vi vill ha en vision, en tanke med hur vi vill att Sala ska se ut, vi vill inte spara oss till döds, vi vill växa som kommun, bli en tillväxtkommun bland andra i Mälardalsregionen där även Uppsala ska ingå. Det finns nu ett förslag från lanstinget som föreslår att Västmanland, Södermanland och Örebros lansting slås ihop. Vi har inget emot det, men vill och kommer att lobba för att även Uppsala län finns med i denna storregion, vi kommer då att tillhöra Sveriges tredje största tillväxtregion, det vore inte så dumt?

Vi vill lära oss av de som redan börjat, ta efter och lära oss av andras misstag, Uppsala och Västerås växer så att det knakar, Enköping har börjat. Vi drömmer inte bara, vi vill även ha en genomförande handlingsplan med datum och mål utifrån Salas behov och möjligheter. Detta jobbar vi nu med och vi kommer att visa vad vi vill under 2012 och kommer även föreslå olika beredningar som kan komma att behövas för att varje Salabo ska få möjlighet att säga sitt!

Så välkommen 2012! Jag ser fram emot en härlig jul med familjen och ett nytt härligt år med mina partivänner i Salas Bästa och även övriga kollegor i Framtid Sala och KS! Låt detta år bli året som Sala samarbetade sig ut ur lågkonjunkturen och växte från en liten genomfartsstad till att bli en kommun som alla vill stanna i!

Önskar er alla, centerpartister, moderater, vänsterpartister, socialdemokrater, kristdemokrater, folkpartister, miljöpartister, sverigedemokrater, naturdemokrater, nationaldemokrater, kalle Anka partister, piratpartister och antipolitiker en riktigt god jul och ett gott nytt år!
Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar