tisdag 10 januari 2012

Cykelväg till Saladamm

Det finns ett beslut på att arbeta fram ett förslag till cykelväg från Sala till Saladamm, men det går sakta. Tror att det ligger som prio 2 eller 3 just nu. Jag som är jävig i den här frågan, då jag bor längs denna väg tycker helt enkelt att det har gått alldeles för sakta. Boende längs Saladammsvägen har riskerat livet åtskilliga gånger då de tagit sig hem och till arbetet. Jag har själv krockat alldeles utanför mitt hus, och jag är inte ensam om att ha gjort det här.

Även många spontanidrottare lever farligt, då Saladammsvägen inte är en väg som det körs speciellt sakta på. Polisen gillar att bevaka den här vägen för att de vet att de alltid får napp. Jag vet, för de brukar stå utanför min tomt, varje gång. Jag har talat med Polisen och sagt att det vore väl smart att sätta upp en kamera här istället, så slapp de stå och frysa, men de berättade att det inte är de som väljer vad kamerorna ska sitta, det är trafikverket. Samma sak om man vill ha en cykelväg på landsväg. Kommunen kan hjälpa till att dra igång det, men om man är en intresseförening så går det fortare. Man har dessutom rätt att söka fler bidrag från olika håll för att finansiera det.

Intresseföreningen Tärnan kom på detta och vips, efter ett års bearbetning, så finns det nu ett beslut taget på att det ska genomföras en cykelled från Ransta via Kumla till Sala. Det är skönt med aktiva människor som får saker att hända. Det är ännu mer skönt att en av idéspridarna kommer från Salas Bästa. Så jag blev inspirerad av Mange och tänkte, klart att vi ska ha en intresseförening också!

Jag kommer därför att dra igång en intresseförening och försöka att samla våra grannar och vänner längs vägen, så att vi åtminstone kan få en cykelled där vi bygger ihop de grusvägar som finns till en cykel och ridväg från Saladamm till Sala. Jag behöver nu bara hjälp från mina grannar, för man måste vara fler än två för att ha en förening. Föreningen är inte politiskt aktiv, vill bara påpeka det, vi råkar bara vara två politiker som vill sätta igång en medborgarrörelse... =) Både centerpartister och socialdemokrater och andra ister och krater är välkomna att arbeta för att vi ska få cykla säkert!

Hör av er till mig om ni vill vara med:
salasb.hanna@gmail.com

2 kommentarer:

  1. Lycka till, Hanna, vi i Ranstatrakten är glada att många års slit givit utdelning till slut. Och jag tror att det som fällde avgörandet var just de ideella insatserna från folk i bygden. Om du och andra visar framfötterna kommer kommunen fatta att ni menar allvar och får svårt att neka er samma kommunikationer som andra inne i stan tar för givet.Lycka till ;-)

    SvaraRadera